Communicatie

Mediabegeleiding

Castro biedt je vakkundige media begeleiding, zodat de boodschap van jouw bedrijf of organisatie goed over het voetlicht komt.

Het belang van media begeleiding door Castro

Ga je in op een mediaverzoek of niet? Wat is je boodschap? Hoe ga je om met bepaalde kritische vragen en onderwerpen? Wat zijn de do’s and dont’s bij interviews. Kleine én grote bedrijven en organisaties lopen hier regelmatig, soms wel dagelijks, tegenaan. 

Bij Castro adviseren we je hierover en zorgen we ervoor dat jouw activiteiten en die van jouw organisatie  rondom en in de media een positieve impact hebben. We begeleiden je, zodat wanneer de media jou benadert, je weet wat en hoe er te winnen valt.

 

Voorbereiding

Goede voorbereiding is het halve werk. Door een goede voorbereiding creëer je voorspelbaarheid. Dit geeft je controle over de situatie, waardoor je kritische vragen probleemloos kunt beantwoorden en weet hoe je met lastige situaties moet omgaan. Naast voorbereiding op mogelijke vragen en onderwerpen is het ook belangrijk om duidelijke afspraken te maken met journalisten, bijvoorbeeld om een factcheck te kunnen doen voordat jouw opinieartikel wordt gepubliceerd. Castro kan je hiermee helpen.

We kijken met jou naar de omstandigheden ter plekke, zodat er een representatieve situatie wordt gecreëerd. Het ijzersterke journalistieke netwerk van Castro wordt ingezet om te zorgen dat jouw boodschap op de juiste wijze de juiste kanalen bereikt. Media begeleiding bij Castro biedt je alle handvatten, zodat jij en jouw organisatie de juiste media strategie kunnen hanteren.