Oprichter

Frits Huffnagel is adviseur, presentator en opiniemaker. Hij weet van de hoed en de rand waar het gaat over communicatie, politieke besluitvorming en citymarketing. Een vrolijke man die dingen graag niet moeilijker maakt dan ze zijn.

Frits is geboren in Leiden waar hij ook opgroeide. Na de HAVO doorliep hij het VWO op het Dr. W.A. Visser ’t Hooft Lyceum. Aansluitend vertrok hij naar Amsterdam om Politicologie te studeren aan de VU. Tijdens zijn studie werkte Frits bij de jongerenafdeling van Veronica, waar hij rapportages maakte voor het radioprogramma Club Veronica Trend. Daarna werd hij werkzaam als redacteur voor Veronica Nieuwsradio. Ook liep hij stage bij het wetenschappelijk bureau van de VVD, de Teldersstichting. In 1993 studeerde hij af in de richting Politieke Communicatie en Informatie. Die richting verbond de twee grote interesses van Frits: communicatie en politiek.


Gemeenteraadslid en wethouder

Al snel hierna bouwde hij aan zijn carrière: in 1998 werd Frits gemeenteraadslid in Amsterdam en in 2004 werd hij daar wethouder van Financiën, Economische Zaken, ICT en Luchthaven. In 2006 werd hij wethouder in Den Haag, met als portefeuilles Citymarketing en Binnenstad, Internationaal, ICT en Personeel & Organisatie. Frits heeft veel betekend voor de ontwikkeling van citymarketing in Nederland, die toen nog in de kinderschoenen stond. In de hoofdstad Amsterdam introduceerde hij de campagne ‘I amsterdam’ en de hofstad Den Haag zette hij op de kaart als ‘Internationale stad van Vrede en Recht’. Nooit eerder had een wethouder het woord Citymarketing in zijn portefeuille of op zijn kaartje staan, en nooit eerder kon iemand zeggen wethouder te zijn geweest in twee van de grootste steden van ons land.

Naast zijn ruime ervaring in en kennis over citymarketing, heeft Frits ook ervaring en kennis in (politieke) campagnevoering. In 1998 was hij campagneleider voor de VVD in Amsterdam. In 2003 was hij onderdeel van het campagneteam van Gerrit Zalm en in 2006 winnend campagneleider van Mark Rutte. Daarnaast volgt hij de Amerikaanse politiek op de voet en bezoekt hij de VS graag, wat onder meer resulteerde in ontmoetingen met de presidenten Barack Obama en Bill Clinton, Newt Gingrich, Mitt Romney, Rudolph Giuliani en Hillary Clinton.


Eigen bedrijf

Na zijn politieke carrière startte hij een eigen bedrijf onder de naam Frits Huffnagel, Citymarketing & Communicatie. In 2011 verliet hij de Haagse gemeenteraad om zich daarop toe te leggen. Ook zijn liefde voor communicatie kreeg een nieuwe invulling als presentator bij BNR Nieuwsradio en met een eigen talkshow FRITS! bij Omroep West, over kunst & cultuur, ondernemerschap, politiek, entertainment en sport. Van Rico Verhoeven en Sjaak Bral tot André van Duin, van Annemarie van Gaal en Tineke Schouten tot Thomas Berge, van Karin Bloemen en Emiel Roemer tot de ministers Schouten en Schultz-Van Haagen en van Willeke Alberti tot Thomas Ross. Allemaal waren ze te gast in talkshow FRITS!


Media

Maar ook als je je niet verdiept hebt in citymarketing of politiek, kun je Frits kennen. Zijn nationale bekendheid begon met zijn deelname als panellid aan het debatprogramma Het Lagerhuis (1997), op zaterdagavond bij de VARA. Daarnaast was hij deelnemer aan het twaalfde seizoen van Wie is de Mol? (AVRO). Publieke optredens zet hij vaak in om zijn politieke ervaring en opvattingen te combineren met een portie humor. Bijvoorbeeld wanneer hij te gast is in programma’s als Goedemorgen Nederland, Jinek, Beau, WNL op Zondag of Pauw (& Witteman). Hij schreef columns voor de Gay & Night, HP/DeTijd en De Telegraaf. Ook was Frits voorzitter van Stichting AGP, de organisatie van de Amsterdam Gay Pride. Hij deed mee aan Ranking The Stars en First Dates.

Over entertainment gesproken: Frits is enorm fan van het Eurovisie Songfestival. Zoals hij zelf zegt: ‘Ieder mens heeft recht op een paar afwijkingen en bij mij is het Eurovisie Songfestival er daar eentje van’. De afgelopen jaren is hij vaak aanwezig geweest bij (halve) finales en achter de schermen in de persruimte.


Castro Communicatie

Nog steeds is Frits een bezige bij: Op 1 januari 2019 richtte Frits, samen met Stefan de Bruijn, Castro Communicatie op. Ook is hij lid van de Raad van Toezicht van de grootste omroep van Nederland: AvroTros

Ben je benieuwd wat Frits en Castro Communicatie voor jouw bedrijf of organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!